Modellen

Als het om de juiste Airconditioning gaat dan zijn er diverse systemen waaruit u kunt kiezen. Om een indruk te krijgen hebben wij deze hieronder voor u op een rij gezet.

Sikkes Airco kan u vrijblijvend adviseren over de juiste oplossing voor uw situatie op basis van uw wensen, budget en mogelijkheid.

Er zijn twee hoofdgroepen in airconditioning te onderscheiden, namelijk mobiele en vaste (split) airconditioners. Binnen deze groepen bestaan er in totaal 6 type binnenunits.

Mobiele airco

Deze airconditioners zijn vooral praktisch, omdat ze makkelijk te verplaatsen zijn. Het gewicht van een mobiele airco is laag en dankzij de wieltjes onderaan kun je hem snel verplaatsen van ruimte naar ruimte. Zo kun je de airconditioner overdag in de woonkamer zetten en ‘s avonds in de studie- of slaapkamer. Dit type airco is vooral geschikt voor kleine ruimtes. Je hebt geen installatie- of onderhoudskosten en is hij erg makkelijk om op te bergen in de winter door zijn geringe formaat. Het apparaat heeft echter wel een relatief hoog energieverbruik in vergelijking tot de andere soorten airco’s.

Bij dit type kan gekozen worden uit 2 modellen: mobiel-monobloc airco’s of mobiel-semi-split airco’s. Het monobloc systeem bestaat uit één deel. Deze zijn compact van formaat, maar maken over het algemeen veel lawaai. Een mobiel-semi-split systeem bestaat uit twee delen. Deze zijn met elkaar verbonden met een dunne slang. Ze bieden meer verkoeling dan een monobloc systeem en ze zijn stiller.

Vaste (split) airco

Het woord ‘vaste’ zegt het eigenlijk al, dit type airco wordt op een vaste plaats in een ruimte gehangen. Wereldwijd wordt dit type het meest verkocht. Net als bij de mobiele airconditioners zijn ook van dit type vele uitvoeringen beschikbaar waaruit gekozen kan worden. Voor diverse soorten ruimtes, van klein tot groot.

Bij een vaste (split) airco kan gekozen worden uit:

Het is ten eerste afhankelijk van de ruimte die gekoeld moet worden voor welk model gekozen wordt. Vloer, plafond en multi-split modellen zijn naast veelvuldig gebruik in kantoren en winkels ook prima thuis te gebruiken. Het cassette-plafondinbouwmodel wordt vooral toepast in ruimtes zoals winkels, kantoren en restaurants. VRF airco’s worden in (grote) gebouwen gebruikt om meer dan 5 ruimtes tegelijkertijd te koelen/verwarmen.

Wand airconditioning

Een wand airco is verreweg het populairste verkoelingssysteem in woningen en kantoren. De reden hiervoor is dat het een veelzijdige optie is. Deze airco wordt hoog aan de wand gemonteerd en is daardoor in vrijwel elke ruimte te gebruiken. Wanneer in één pand meerdere ruimtes moeten worden voorzien van airconditioning kan een Multi-split systeem uitkomst bieden. Dit systeem biedt diverse mogelijkheden. Afhankelijk van het gekozen systeem kan van 2 tot 4 vertrekken op één buitendeel worden aangesloten waarbij elke ruimte geheel onafhankelijk regelbaar is. Ook is hier daarbij mogelijk om de ruimtes te koelen en gelijktijdig andere ruimtes te verwarmen via hetzelfde systeem. Een uiterst efficiënte en energiezuinige vorm om een gebouw te conditioneren.

Cassette airco

Als je op zoek bent naar een aircosysteem waarbij je weinig ruimte nodig hebt is de cassette airco ideaal. Bij dit systeem wordt de airco in een verlaagd plafond geïnstalleerd. Het enige wat je van de airco ziet is een rooster in het plafond. Voorwaarde voor deze airco is echter wel dat er een verlaagd plafond is.

Plafond airco

Wil je airco in het plafond maar heb je geen verlaagd plafond om het in te kunnen installeren? Dan kun je ook kiezen voor een plafondairco. Uiteraard zie je het apparaat hierbij wel goed zitten, maar niettemin blijven de wanden en de vloer vrij om anders in te richten.

Vloer/console aircosysteem

Soms is het niet mogelijk om een wand of cassette airco te plaatsen vanwege de situatie. Je kunt dan kiezen voor een vloer/console airco. Dit apparaat kan op de vloer of laag aan de wand worden geplaatst.

Satelliet airconditioning

Wil je een zeer groot kantoor voorzien van airconditioning? Dan kun je het beste gaan voor satelliet airconditioning. Het enige wat je in het plafond ziet is een klein roostertje. Het grote voordeel van dit systeem is dat het subtiel aanwezig is, bijna geen geluid maakt en je geen last hebt van een tochtstroom.

VRF airco's

Wil je in een (groot) gebouw meer dan 5 ruimtes tegelijkertijd koelen/verwarmen? Dan kun je kiezen voor een VRF systeem. In zo een systeem varieert de capaciteit op elk gegeven moment omdat de behoeftes van de ruimtes continue veranderen. Daardoor heeft dit systeem ook meerdere binnen- en buitenunits en vergt het een aardige investering. Een VRF is echter wel een must in grote gebouwen.

Wilt u meer weten?

Bel 06 5063 8016 of stuur een e-mail naar info@sikkesairco.nl en Sikkes Airco neemt contact op voor meer details of om uw situatie te bekijken en hierin te adviseren.